Holistische praktijk Mana

-Creëer je eigen leven-

Mana Art

Onder Mana Art versta ik de verschillende dingen die ik maak.  Veelal zijn het objecten die kunnen worden gebruikt ter ondersteuning bij bewustwordings- en helingsprocessen. Ik laat mij hierbij o.a. inspireren door de natuur, symboliek (bijvoorbeeld die van de heilige geometrie) en (vrouwelijke) energie. 

Op dit moment maak ik vooral orgonite. Orgonite is een mengsel van metalen, epoxy giethars en edelstenen. Deze combinatie maakt orgonite tot een bijzonder product, want het is in staat zware energie om te zetten in lichte positieve energie. Vandaar dat orgonite een positieve energiegenerator wordt genoemd. Orgonite wordt vooral gebruikt om het schadelijke effect van straling (door (mobiele) telefoons, wiffi, magnetrons e.d.) te neutraliseren. Orgonite maakt de ruimte lichter en heeft een positief effect op je eigen energieveld. Op deze pagina laat ik wat voorbeelden zien. Wil je meer informatie over orgonite, klik dan hier.  Wil je dat ik wat voor je ga maken, neem dan contact met mij op, dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn. 


Orgonite


Hartjes

De hartjes die ik maak best aan uit een mix van metalen en edelstenen. Het verschilt per hartje wat erin zit. 


En een slag groter. 


 

Plaquettes 

Plaquettes hebben naast hun werking als positieve energiegenerator vooral een grote decoratieve en symbolische waarde. Sommige plaquette (zoals de middelste) lenen zich ook goed als grid- of opstellingplaquette.

Deze plaquettes zijn 23 x 23 x 1,5 cm. 


Pionnen (voor opstellingen)

Deze set heb ik speciaal gemaakt voor coaches, therapeuten en geïnteresseerden in (familie)opstellingen. Met de set van 20 pionnen in 10 verschillende kleuren, kan je een tafelopstelling maken. De pionnen hebben een afneembare (en daarmee uitwisselbare) spiraal waarmee de kijkrichting kan worden aangegeven. Met een tafelopstelling kun je o.a. snel inzichtelijk maken hoe iemand zich verhoudt tot andere (familie)leden. Dat de pionnen gemaakt zijn van orgonite en daarmee positieve energie brengen/ transformeren in het systeem vind ik een mooie toevoeging. Elke pion is anders omdat ik gebruik heb gemaakt van een mix van stenen (waaronder gele en rode jaspis, amethist, rozenkwarts, bergkristal, zwarte toermalijn, seleniet, pyriet, sodaliet, lepidoliet, fuchsiet, oranje/ witte calciet en tijgeroog). 

De pionnen zijn 3 x 1,5 cm. 

 


Chembuster

Een chembuster is een positieve energiegenerator die vooral een sterk effect heeft op de omliggende ruimte. 

Het bestaat uit een voet van orgonite (mix van (rvs) staal, aluminium en ijzer, spiraal van koperdraad, zilverdraad en bladgoud/ epoxy giethars/ bergkristal, amethist, rozenkwarts, zwarte toermalijn, shungiet, pyriet, hematiet en seleniet)  met daarin 7 koperen buizen waarvan de middelste gevuld is met orgonite (herkimerdiamant/ metaalmix, bergkristal, rozenkwarts, amethist, toermalijn, pyriet, hematiet en een enkelpunter van bergkristal  en messingdraad).

De koperen buizen in de orgonite vergroten het bereik, de  buizen geleiden de energie als een soort fontein de ruimte in en trekken de negatieve energie via de buizen in de orgonite voor transformatie. Zo kan een chembuster een grote ruimte of meerdere kleine ruimtes zuiveren. 

Ze helpt het bij het opschonen van de lucht door:

  • Het transformeren van chemische stoffen door vliegtuigen (chemtrails) 
  • Het neutraliseren van straling in de ruimte
  • Het opschonen van een werkruimte waar veel negatieve energie vrijkomt (zoals een praktijk)
  • Het rustiger en lichter maken van de energie in je woonkamer/ slaapkamer.  Earthpipes

Een earthpipe is een koperen buis gevuld met orgonite (metaal-mix, bergkristal, rozenkwarts, amethist, zwarte toermalijn, shungiet en pyriet). In iedere pin zit een enkelpunter van bergkristal met een koperen spiraal. 

De earthpipe is bedoeld om de bodem te voorzien van positieve energie. Je kan hem in de grond slaan (met de punt naar beneden).  Doeltreffend bij  aardstralen of andere negatieve punten. Door een aantal earthpipes in de grond te slaan kan je een beschermend raster creëren in de tuin. 


Piramides

Piramides hebben door hun vorm een bijzondere energie. Door de punt wordt de energie gericht in een straal. Een piramide kan de energie in een (kleine) kamer  transformeren naar positieve energie. (Hoe groter de piramide, hoe groter het bereik). De werking van een piramide is optimaal als één van de zijden wordt uitgelijnd op de noord-zuid as.  


Towerbusters 

Towerbusters zijn eenvoudige, pure stukjes orgonite. Handig voor persoonlijk gebruik, of om bij bijv. een computer, telefoon, tablet of magnetron te leggen. Ook zijn ze handig om met meerdere in een grid te leggen, bijvoorbeeld in een moestuin, in een ruimte, of om je huis (leg ze hiervoor in de hoeken).  Je kan ze ook ingraven bij een  elektriciteitsmast of telefoonmast om op die manier de vervuiling daarvan tegen te gaan.  

De tower busters op de afbeelding zijn aan chakra's gekoppeld. Bij elke chakrakleur zijn bijbehorende edelstenen toegevoegd. Ook zijn ze voorzien van een dubbele spiraal (voor gronding en verspreiding van de energie).  

Een variatie op de towerbusters zijn deze chakrarondjes met bladgoud. Elk chakra is met (rechtsdraaiend) spiraal en bijbehorend steentje uitgerust (jaspis, carneool, citrien, aventurijn/ amazoniet, sodaliet, amethist en bergkristal). Door het gat in het midden zijn ze ook op te hangen. Doordat alle chakra's vertegenwoordigd zijn, zijn ze niet alleen heel vrolijk om te zien, maar stralen ze ook balans uit. 


Triskel (Triskelion)

De Tristkelion/ Triskel(e) komt uit het Grieks en staat voor 3 gebogen mensenbenen, of drie verbonden spiralen.  Het is een bekend Keltisch symbool voor de drie-eenheid van de eeuwige mens: onderwereldgebied of onbewuste (maan)/ de beproeving van het stoffelijke bestaan (aarde)/de geheel ontplooide geest, staat van liefde (zon).  Andere aanduidingen van drie-eenheid zijn: geboorte, dood, wedergeboorte / lichaam, geest, bewustzijn / aarde, water, lucht/ verleden, heden, toekomst.

Het Christendom heeft dit symbool overgenomen en daar staat het voor vader, zoon en heilige geest. Daarmee is het ook een symbool voor de eeuwigheid. 

Voor Wicca verwijst de Triskel naar de drie fasen van een vrouwenleven: maagd, moeder en wijze oude vrouw. 

De Tibetanen noemen de drievoudige spiraal de Gákyil, het Rad van vreugde dat door een proces van zelfbevrijding uiteindelijk verwerkelijking voortbrengt, en het symbool van oerenergie dat in wezen één geheel is.

Triskel kan ook gezien worden als een symbool voor de cycli van het leven: persoonlijke groei, menselijke ontwikkeling en spirituele groei. 

In de orgonite die ik maak van deze vorm is de drievoudige spiraal verwerkt. 

Talking Sticks


Talking Sticks komen bij de indianen vandaan. Zij gebruiken de Talking Stick als hulpmiddel bij vergaderingen. Degene die de stok vast heeft mag praten, de rest is stil. Zolang iemand de stok heeft mag hij alle tijd nemen die nodig is. Pas als hij zich volledig  geuit heeft, zegt hij "Ho", waarop de anderen reageren met "Ho" om daarmee aan te geven dat ze hem (of haar)  gehoord hebben. De volgende die de stok krijgt, herhaalt dan wat de vorige spreker zei, voordat hij met zijn verhaal verder gaat. Je kan je voorstellen dat een vergadering op deze manier wel wat tijd in beslag neemt. Voordeel is dat iedereen betrokken wordt en zich gezien en gehoord voelt. Daarmee is het makkelijker om tot consensus te komen en zal een vergadering niet zo vaak nodig zijn. 

Bij de indianen leeft ook de gedachte dat alles bezield is. Dat vind ik erg mooi. Bij het maken van een Talking Stick richt ik bij in het creatieproces dan ook sterk op de bezieling. Dit doe ik door zorgvuldig keuzes te maken in mijn symboliek, door mijn intenties mee te geven en door de stok in te wijden. De gedachte dat degene die een Talking Stick vasthoudt zich gesterkt voelt in zijn essentie en de woorden kan vinden om zichzelf uit te drukken is voor mij daarin leidend. 

In de Talking Stick rechts afgebeeld heb ik orgonite verwerkt.